Software Project Management

Software Project Management

Mikrodust har under många år varit en etablerad partner till ledande företag, i teknikens framkant, när det gäller testutrustning för elektroniska produkter, ofta innehållande radio. Nu har vi, parallellt med vår ordinarie verksamhet, tagit fram en ny plattformslösning, AtoMik®, som ger oss ytterligare spännande tillväxtmöjligheter. För att stå rustade för expansionen förstärker vi nu vårt team med en utvecklingschef som kan och vill fokusera på mjukvara och produkt. Vår teknik är banbrytande och för rätt person kan det bli hur utvecklande och spännande som helst. Nu börjar det…

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att leda och coacha vårt mjukvaruteam om ca tio medarbetare. Ditt ansvarsområde kommer framför allt att omfatta: 

  • leda, bygga och utveckla avdelningen så att den främjar fortsatt tillväxt
  • ständigt utvärdera och förbättra arbetssätten och hur vi arbetar tillsammans
  • supporta teamet avseende arkitektur, val av verktyg och utvecklingsprocess
  • sätta mål, följa upp, utvärdera och lämna feedback 
  • coacha medarbetarna och fungera som mentor
  • vara kittt mellan utvecklingsavdelningen och ledningsgruppen
  • hålla i löne- och utvecklingssamtal
  • övertyga grymma talanger att börja arbeta hos oss

Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor i Lund (Ideon). Du har personalansvar för ca tio kvalificerade medarbetare, rapporterar till vår VD och ingår i ledningsgruppen. Vi är en flexibel och entreprenöriell organisation som tillämpar frihet under ansvar. Vanligtvis utgår vi ifrån kontoret men finns önskemål om att kunna arbeta hemifrån någon dag då och då är det också möjligt.

Kvalifikationer och personlighet

Som person har du lätt för att skilja stort från smått, ser vad som måste prioriteras samt har en kommunikativ och prestigelös approach. Vidare är du lösningsfokuserad och har pondus samtidigt som du inser att deltagande i arbetet är en förutsättning för att kunna göra rätt val och vara ett riktigt bra bollplank. 

Du har en högskoleutbildning (troligen civilingenjör, högskoleingenjör eller systemvetare) och flera års erfarenhet av mjukvaruutveckling i ett produktbolag. Möjligen har du tidigare titulerat dig full-stack utvecklare men har kanske idag en teknisk personalledande roll. Du gillar helt enkelt kombinationen av djup teknisk förståelse och personalledning. Tekniker du har kompetens inom är bl.a. Python, SQL/MySQL, TypeScript, React, JavaScript och Google (AWS). 

Du talar såväl svenska som engelska utan hinder och har lätt för att kommunicera och engagera. Fokus kommer framför allt att ligga på intern kommunikation men du drar dig inte för att delta i ett kundmöte eller köra en styrelsepresentation. Det är en förutsättning att du har ett gediget intresse för teknik samt förståelse för mjukvara och möjligheterna med mjukvara. Sist men inte minst tycker du om en ödmjuk och lyhörd miljö med högt i tak och korta beslutsvägar. 

Kontakt och ansökan

I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Vi tillämpar löpande urval! Vänligen inkludera, i din ansökan, CV och ett motivationsbrev som svarar på:

  • Varför vill du arbeta som utvecklingschef hos Mikrodust?
  • Vad tror du framför allt att du kan bidra med som utvecklingschef hos Mikrodust?  

Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink, helena.heijmink@comcube.se, 070-554 03 42 eller Helena Fransson 070-554 05 04, som hjälper oss i detta uppdrag. Du ansöker om tjänsten genom att följa denna länk:  https://comcube.varbi.com/what:job/jobID:597403/?lang=se

Välkommen med din ansökan! Vi tar endast emot ansökningar via ovan länk.